logo
  • Telefon 1: 0723 736 475
  • Telefon 2: 0351 178 448

Platforma LASER StarLux 500 este produsa de firma americana PALOMAR, liderul mondial in producerea de lasere si lumina inalt pulsata (IPL) utilizate in medicina estetica. Este considerata cea mai puternica si mai versatila platforma laser din lume.

Platforma LASER StarLux 500 pe care noi o detinem are 2 capete laser (laserul  Nd-Yag 1064+ utilizat pentru stergerea venectaziilor de la nivelul membrelor inferioare si laserul fractional non-ablativ 1540nm folosit in tratamentul cicatricilor postacnee, postarsura sau chirurgicale, stergerea ridurilor, tratamentul petelor pigmentare si al vergeturilor) si doua capete de lumina pulsata (LUX G care emite culoarea verde folosit in tratamentul cuperozei, teleangiectaziilor de la nivelul fetei, pistruilor, reintinerirea pielii, inchiderea porilor  si capatul LUX V cu lumina violet util in tratamentul acneei papulo-pustuloase).

Laserele medicale nu pot fi utilizate decat de medici care au obtinut competenta in domeniul laserelor medicale deoarece sunt cele mai performante dar si cele mai pretentioase aparate folosite in medicina estetica. Un laser are o singura lungime de unda care este dedicata unui singur cromofor din piele, adica, fie sangelui, fie pigmentului (melaninei), apei sau colagenului. Aceasta inseamna ca fiecare aparat laser are o singura functie pe care o indeplineste perfect fiind considerat terapia de aur in dermatologia estetica.

Cat priveste aparatele de lumina inalt pulsata (IPL), acestea au o banda de lungimi de unda, care nu se adreseaza tintit unui singur cromofor, ceea ce inseamna ca nu vor reusi NICIODATA sa aiba eficienta unui laser. Piata medicala dar si cea cosmetica este invadata de foarte multe tipuri de aparate IPL, deoarece au un cost semnificativ mai mic decat un aparat laser si se credea ca vor putea rezolva mai multe probleme ale pielii in acelasi timp. Nu de putine ori se afirma ca acelasi IPL are rol de inlaturare a parului nedorit, rezolvarea acneei, reantinerirea pielii, stergerea vaselor si a petelor.  Este total FALS! Si aparatele IPL au diferite roluri in functie de culoarea pe care o emit: albastru-violet pentru acnee, verde pentru rejuvenare si teleangiectazii, galben pentru epilare definitiva  etc.

Aceasta inseamna, ca nu vom putea trata acneea cu un aparat IPL care emite in culoarea galbena sau verde!!

IPL-urile medicale au putere mare de patrundere in piele (fluenta de 70j/cm2) ceea ce inseamna rezultate vizibile de la prima sedinta si un numar semnificativ mai mic de sedinte in timp ce aparatele cosmetice au fluente de 20-30j/cm2. De aceea, atunci cand dorim sa apelam la un tratament cu un  aparat IPl trebuie sa ne informam asupra CULORII pe care acesta o emite (adica daca este adecvat problemei pe care dorim sa o rezolvam) si in al doilea rand asupra FLUENTEI acestuia care inseamna EFICIENTA.