logo
  • Telefon 1: 0351 178 448
  • Telefon 2: 0723 736 475

tratament-laser-anti-acnee1Acneea este cea mai frecventa afectiune a adolescentei, peste 85% dintre tinerii cu varste cuprinse intre 13-20 ani prezentand una sau alta dintre formele clinice de boala. Dar acneea nu este o afectiune doar a pubertatii, ea putand fi intalnita si la maturitate.

Cauzele care produc acneea nu sunt bine cunoscute. Sunt implicati mai multi  factori dintre care cei mai importanti sunt cei microbieni, hormonali si genetici.

La ora actuala sunt cunoscute peste 10 forme clinice diferite ale acneei, fiecare beneficiind de un tratament specific. Din acest motiv, tratamentul acneei este foarte complex. Cele mai moderne mijloace de tratare ale acneei, la ora actuala, sunt: tratamentul laser, peelingul superficial si mediu, tratamentul dermatocosmetic si tratamentul general pe care pacientul acneic trebuie sa il urmeze acasa timp de cateva luni.

Tratamentul laser in acnee este folosit in Europa de Vest si in SUA de peste 10 ani, in ultimul timp aceeasi tehnica de varf patrunzand si in cateva centre dermatologice specializate din Romania. Tratamentul laser este nedureros, fara reactii adverse, neiradiant si nu afecteaza alte structuri ale pielii. Dureaza, in medie, 15 minute si se efectueaza in 4-8 sedinte ce se desfasoara de 1-2 ori/saptamana pentru formele grave de acnee sau odata pe saptamana pentru formele moderate si usoare de boala. Este singurul tratament existent la ora actuala prin care se poate indeparta (steriliza) microbul situat in profunzimea glandelor sebacee din piele responsabil de producerea acneei. Incepand cu anul 2011 s-a lansat in SUA cel mai performant aparat antiacneic, ACLEARA, care combina terapia laser cu vacuumul. Se adreseaza tuturor formelor de acnee, iar sedintele se efectueaza o data la 2 saptamani, 5 sedinte.

In centrul nostru medical pacientii pot beneficia de cele mai moderne lasere antiacneici aparute pana la ora actuala, si anume: THERACLEAR , LUX V PALOMAR si tratamentul IPL antiacneic de la LUMENIS.

Peelingul superficial si mediu are un rol important atat in formele usoare de acnee cat si in acneea cicatriciala. Se poate efectua saptamanal (cel superficial) sau lunar (cel mediu) avand ca scop o descuamare in grade variabile a pielii (de la discreta pana la descuamari mari care impiedica pacientul sa paraseasca domiciliu) urmata de o reinnoire a tegumentului. Pot sa apara reactii adverse de la cele mai usoare (eritem prelungit, eroziuni) pana la cele mai severe (infectii, pigmentari, cicatrici). Din acest motiv, efectuarea peelingurilor superficiale si medii trebuie efectuate sub stricta supraveghere a medicului specialist dermatolog.

Tratamentul dermatocosmetic al tenului acneic este o problema foarte delicata deoarece ne aflam in fata unuit ten extrem de sensibil, iar aplicare unui produs cosmetic neadecvat poate determina o agravare a acneei lasand urme care cu greu pot fi indepartate. Din acest motiv, produsele cosmetice pe care le folosim trebuie sa fie strict adecvate tipului de ten si formei clinice de acnee a pacientului respectiv. 

Ce trebuie facut daca avem acnee ?

Cel mai important pas este stabilirea corecta de catre specialistul dermatolog a formei clinice de acnee.

Centrul nostru medical este printre primele din Romania unde se foloseste tratamentul specific cu laser anti-acneic. Deasemeni, pentru formele usoare de acnee sau pentru intretinere pacientul care ni se adreseaza poate beneficia de sedinte de tratament dermato-cosmetic profesional, precum si de peeling chimic superficial si mediu.

Pentru a obtine cele mai bune rezultate, in clinica noastra toate aceste tehnici sunt combinate (LASER, IPl, vacuum, tratamente dermatocosmetice etc) adaptate fiecarui pacient in parte. Cat priveste cicatricile, acestea sunt corectate prin mijloace moderne de terapie laser combinate cu peeling chimic si umplere cu acid hialuronic.