logo
  • Telefon 1: 0723 736 475
  • Telefon 2: 0351 178 448

Trecerea anilor dar si predispozitia genetica lasa chipului uman 2 tipuri de riduri: ridurile de expresie si ridurile permanente. Daca la aceasta scurgere inevitabila a timpului adaugam alti factori nocivi pentru piele (fumat, alcool, expunere indelungata la soare fara fotoprotectie, expunere la solar etc.) intelegem de ce adeseori  pielea fetei, gatului, decolteului si mainilor arata mult mai imbatranite decat ar trebui.

Tratamentul ridurilor de expresie se face cu toxina botulinica care are rolul de a relaxa muschii ce contracta pielea si produc ridurile. Procedura este nedureroasa, rareori fiind necesara aplicarea unei creme anestezice locale si dureaza in jur de 15 minute. Efectul se instaleaza dupa 3-5 zile de la injectare, devine maxim in 10-14 zile si dispare in 4-6 luni. Nu necesita timp de recuperare.

Este cea mai eficienta metoda de tratament pentru ridurile de la ochi (laba de gasca) si frunte. Un lucru foarte important ce merita mentionat este faptul ca dupa incetarea efectului toxinei botulinice ridurile nu se accentueaza. In functie de tipul de piele al individului, eficacitatea tratamentului variaza de la 3-4 luni la 6-8 luni. Pielea va arata mai odihnita si relaxata.

Ridurile permanente pot fi sterse prin injectarea acidului hialuronic  care este o substanta prezenta in mod normal in piele dar care se pierde pe masura trecerii anilor. Astfel, prin injectarea acidului hialuronic in riduri, vom stimula celule care in mod normal ar trebui sa il secrete, si anume fibroblastele, care la randul lor vor produce acid hialuronic. Rezultatele obtinute: un obraz mai tanar cu 8-10 ani. Procedura este nedureroasa. Se desfasoara in 1-2 sedinte in functie de zonele de tratat. Nu produce alergii; de aceea nu este necesara efectuarea de teste anterioare. Dupa resorbtia (disparitia) acidului hialuronic injectat in rid este posibil ca ridul sa nu mai devina la fel de adanc ca la inceput deoarece, asa cum am mentionat, fibroblastele proprii organismului incep sa secrete si ele acid hialuronic. Nu necesita timp de recuperare, rezultatele se observa imediat cu un maximum la 14 zile. Remodelarea conturului fetei si ridicarea obrajilor se poate face utilizand un acid hialuroni foarte vascos, efectele mentinandu-se intre 12-18 luni.

Tratamentul laser anti-rid cu laserul fractional non-ablativ 1540 Palomar asigura una dintre cele mai noi tehnologii introduse in practica dermatologica in ultimii ani. Laserul fractional non ablativ 1540 Palomar in concordanta cu recomandarile FDA- USA asigura, fara riscuri majore, stergerea ridurilor de la nivelul fetei, gatului, decolteului si mainilor intr-un numar de 6-8 sedinte in functie de pacient, spatiate del 3-4 saptamani interval.  Dupa ultima sedinta de tratament, procesul de stergere a ridurilor continua pana la circa 1 an de zile.

Principiul de actiune al acestui laser este acela de a emite simultan intre 200-300 de mici fascicule laser cu diametrul intre 70-150 microni, ce patrund in piele pana la 1 mm diametru, stimuland productia fibrelor de colagen, elastice si a acidului hialuronic contribuind la stergerea ridurilor, a cicatricilor postacneice si a vergeturilor.

Tratamentul laser antirid cu laserul fractional ablativ Fraxel:repair este indicat ridurilor profunde, cicatricilor postacneice sau posttraumatice fiind considerata cea mai eficienta metoda laser existenta la ora actuala. Avantajul acestei metode consta in faptul ca este necesar un numar mic de sedinte, cel mai frecvent 1 sedinta la 4-5 ani.

Peelingul laser sau Micro Laser Peel (MLP) este o metoda noua, eficienta, de indepartare a straturilor superficiale ale pielii, fiind o procedura nedureroasa, rapida, necesitand un timp scurt de recuparare. Este indicat pentru reducerea porilor, imbunatatirea texturii pielii, stergerea ridurilor, cicatricilor si a imperfectiunilor pielii. Se poate aplica pe fata, gat, decolteu, maini cu rezultate excelente.

Peelingul chimic este indicat pentru ridurile fine din jurul ochilor, gurii sau de pe obraz. In clinica noi efectuam 3 tipuri de peeling: superficial cu solutie Jessner si mediu cu TCA 35 si acid glicolic 60.