Medicină, frumusețe și iubire – Revista Tango

Centrul Medical Dr. Ianoși din Craiova: Simona și Gabriel Ianoși – Medicină, frumusețe și iubire

de Alice Năstase Buciuta

Ce poate fi mai frumos decât să dai mai departe către lume ștafeta propriei credințe în frumusețe și în sănătate? Ce altă dovadă mai bună că dragostea vindecă lumea poate fi, decât un centru medical visat împreună de doi studenți la medicină, îndrăgostiți nu doar unul de altul, ci și de profesia lor, preschimbat în realitate și reper de profesionalism pentru întreaga țară?

La Centrul Medical Dr. Ianoși din Craiova, cel mai mare centru laser și de dermatologie estetică din România, vin pacienți din toată țară și chiar de peste granițe, să-și caute vindecarea sau înfrumusețarea. Fondatorii centrului, Simona Ianoși, conferențiar universitar, medic primar dermatolog, doctor în medicină și soțul ei, Gabriel Ianoși, șef de lucrări, medic primar chirurg, doctor în medicină, sunt și cadre didactice ale Universității de Medicină și Farmacie din Craiova, dăruind din experiența lor celor mai tineri, dar sunt și împătimiți ai învățării continue, așa că au ales să facă în permanență specializări și cursuri de perfecționare, să participe la conferințe și congrese medicale în întreaga lume, pentru a fi la curent cu tot ceea ce apare în ramurile medicinei pe care le practică – pentru că lucrurile se schimbă cu viteză, descoperirile vin unele după altele, tehnicile se îmbunătățesc, tehnologia avansează, iar la Centrul Medical Dr. Ianoși pacienții trebuie să primească tot ce este mai bun. Așa se face că, în prezent, Centrul Medical Dr. Ianoși este cel mai mare centru laser și de dermatologie estetică din țară, dispunând de 14 aparate laser și cu lumină înalt pulsată, aparatură provenită de la cei mai renumiţi producători din lume, cu tehnologie de ultimă generație și de cea mai înaltă calitate. Dar dincolo de dotările de excepție, investiția de suflet, de pasiune, de iubire este la fel de mare și de însemnată.Chiar în spațiul elegant și luminos al marelui centru medical de la Craiova am stat de vorbă cu doctorii Simona și Gabriel Ianoși despre dragoste, despre frumusețe, despre medicină, despre bucuria de a fi părinte, despre norocul de a iubi pe cineva care îți împărtășește visele. Și recunosc și că am promis să revin pentru a încerca toate ispititoarele și nedureroasele proceduri de înfrumusețare pe care le oferă Centrul Medical Dr. Ianoși, liftingul cu fire nevăzute care îți întineresc chipul, peelingurile care împrospătează tenul, tratamentele cu laser care șterg ridurile, ah, toate bunătățile pe care le-au pregătit pentru cliente, pentru clienți…

Alice Năstase Buciuta: Mai întâi au fost planurile de viață împreună și apoi cele profesionale sau invers?

Simona Ianoși: Noi ne-am cunoscut în anul al doilea al Facultății de Medicină din Craiova și de atunci suntem împreună. Ne-am căsătorit după terminarea facultății, în al doilea an de rezidențiat, când eu eram medic rezident dermatolog, iar Gabriel medic rezident urgențe medico-chirurgicale și, ulterior, medic rezident chirurgie generală. În paralel, am devenit cadre universitare ale Facultății de Medicină din Craiova, urcând treptele carierei academice de la preparator universitar la conferențiar universitar, astăzi, respectiv șef de lucrări. Primul cabinet medical l-am deschis la începutul anilor 2000 cu o dotare minimă, preponderent pentru dermatologie, soțul meu desfășurându-și pe atunci activitatea de medic chirurg în special în spitalul de stat.

Gabriel Ianoși: De fapt, când ne-am cunoscut, nu știam prea bine niciunul ce specialitate urmează să facem. Eram studenți la medicină și, obligatoriu, trebuia să devenim medici buni. Eu sunt mai avântat, mai aprig – o fi și zodia de vină, sunt Săgetător (râde). Simona este mult mai calculată și mi-a barat unele inițiative. Din fericire pentru noi această combinație ne-a permis să facem la timpul potrivit și, poate, cu o idee înaintea altora, unele lucruri care au dat viață afacerii în mediul medical privat.

Marea Dragoste/ revistatango.ro: Este medicina o vocație? Duceți mai departe și visele familiei?
Simona Ianoși:
Eu provin dintr-o familie de medici, fiind, practic, a treia generație în profesia aceasta, iar toată copilăria m-am jucat cu seringa și cu eprubetele de laborator ale mamei mele, neimaginându-mi că aș putea fi altceva decât medic! Bunicul meu a fost medic internist în Huși și Vaslui și a profesat timp de 50 de ani, începând în perioada interbelică și ajungând până în anii ’70. A murit la 90 de ani, când eu eram în anul al doilea de facultate, și avea revista de medicină internă pe noptieră! Părinții mei, ambii doctori în Craiova, mama medic de laborator, iar tata, medic dermatolog, încă profesează. Sora mea, mai mare cu patru ani ca mine, este și ea medic internist, conferențiar universitar la Facultatea de Medicină din Craiova și lucrează în același timp și la clinica mea.

Continuarea articolului pe Revista Tango.ro >>